Palliatieve zorg

NPZ
Voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, of een korte levensverwachting hebben en die (tijdelijk) niet thuis of in het ziekenhuis kunnen of willen verblijven, biedt Schutse Zorg Tholen palliatieve zorg.

Wanneer je de boodschap krijgt dat je niet beter wordt, staat je wereld op zijn kop. En ontstaan er allerlei vragen, wensen en zorgen. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij je naasten. Er is behoefte aan een ander soort zorg. Aan zorg die het leven, ondanks je ziekte, nog zo aangenaam mogelijk maakt. Zorg die je ondersteunt bij wat jij belangrijk vindt en waar je behoefte aan hebt. 

Schutse Zorg Tholen is aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg (NPZ). Dit Netwerk ondersteunt organisaties bij het leveren en verbeteren van juist die zorg. We creëren bewustwording en delen kennis over hoe, waarom en wanneer palliatieve zorg een waardevolle bijdrage kan leveren aan iemands leven. Onze experts tasten af waar iemand behoefte aan heeft en organiseren de zorg of ondersteuning die daarbij past. Want palliatieve zorg gaat over kwaliteit van leven, ook bij ziekte. Onze eigen gespecialiseerde verpleegkundigen ondersteunen patiënten en hun naasten in de regio Roosendaal – Bergen op Zoom – Tholen, wanneer genezing niet meer mogelijk is. Zij luisteren met compassie en zonder kleur te geven aan de situatie, om persoonlijke begeleiding op maat te bieden. Of het nu gaat om lichamelijke klachten, emotionele aspecten of ondersteuning van naasten, onze zorg is gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Zodat iedereen, op zijn of haar eigen manier, waardig afscheid kan nemen.